HAMBA

Aku hamba. Kau? Jangan pula berlagak penguasa. Sebab kita sama sama hamba.
Kadang kadang penghafal quran sendiri bagi fitnah kat quran.

Dah hafal dah ayat alfitnatu asyaddu minal qatl tapi still lagi sebar benda tak sepatutnya.

Dan aku harap kita semua dijauhkan dari golongan tu.

Btw, sanah helwa Humaidi.
Ada orang pikir lain pasal post aku tadi.

Aku saja tag korang. Pasal tak tahu nak tag sapa :3

Kadang kadang penghafal quran sendiri bagi fitnah kat quran.

Dah hafal dah ayat alfitnatu asyaddu minal qatl tapi still lagi sebar benda tak sepatutnya.

Dan aku harap kita semua dijauhkan dari golongan tu.

Btw, sanah helwa Humaidi.
Ada orang pikir lain pasal post aku tadi.

Aku saja tag korang. Pasal tak tahu nak tag sapa :3

"Dia suka kau aku rasa. "

” Lawak kee. Asal kau boleh buat spekulasi cenggitu? “

” Woi sengal! Bila masa aku buat lawak? Kau ni buta eh? “

” Menda buta? “

” Dah trang tang tang. He’s look so upset. Bila kau buat keputusan camtu, dia terus terima. Sebab dia tahu, kau perempuan baik. “

” Mustahillah. Aku kenal dia tak sampai setahun weh. Tak sampai setahun. “

” Woi gila! Apa yang mustahil? Dalam dunia ni takdak benda yang mustahil. Memanglah kenal tak sampai setahun, tapi mustahil ke perasaan tu muncul? Kau pun. Aku rasa kau pun suka dia. Sikit.”


Aku tahu.
Ya, sangat tahu.
Memang aku saja butakan mata.
Memang saja aku buat buat tak tahu.
Dan perasaan tulah buat aku berusaha jauh dari dia.
Sebab aku tahu, lelaki dan perempuan memang tak boleh jadi kawan.
Mesti akan ada rasa lain yang menyibuk sekali.

- - sayang.

—Terima kasih kawan ouristanbul :’)

Untuk kau.

Kita sama sama dalam usaha untuk melupa. Dalam masa dua tahun, aku harap kita sama sama berjaya.

Selamat hari jadi untuk esok.
Semoga dengan bertambah.umur kau, cara kau berfikir pun bertambah matang.

Fi hifzillah.
Fi amanillah.

Untuk kau.

Kita sama sama dalam usaha untuk melupa. Dalam masa dua tahun, aku harap kita sama sama berjaya.

Selamat hari jadi untuk esok.
Semoga dengan bertambah.umur kau, cara kau berfikir pun bertambah matang.

Fi hifzillah.
Fi amanillah.

Sapa belum tidur?
Maila tegur.
:))

Kamu terlalu jauh mencari.

Sedang aku telah lama berada di sini.

—hati

Cuma kamu yang tidak mahu peduli.

Dan Dia menjadikan keduanya ada cerita.

Kerana dunya tak selalunya harus gembira.

Dan tak semestinya terus berduka.

[thethoughtofteenagers]

Dan Dia menjadikan keduanya ada cerita.

Kerana dunya tak selalunya harus gembira.

Dan tak semestinya terus berduka.

[thethoughtofteenagers]

Pak lebai sedang memberi tazkirah di pesbuk mungkin.

Husnuzzon.

Pak lebai sedang memberi tazkirah di pesbuk mungkin.

Husnuzzon.

" berbuat baiklah terhadap kedua ibu bapamu… "
[ Annisa : 36 ]

Bawak Abah jalan jalan lepas hujan. 

Tenang.
Nyaman.

Moga Abah juga begitu.

Amin.

 (at Seksyen 19, Shah Alam)

" berbuat baiklah terhadap kedua ibu bapamu… "
[ Annisa : 36 ]

Bawak Abah jalan jalan lepas hujan.

Tenang.
Nyaman.

Moga Abah juga begitu.

Amin.

(at Seksyen 19, Shah Alam)

Ummi pencinta Abah yang setia.
Semoga hidup beliau diberkati Dia.

:’)

Harapan.

Ramai yang mampu bagi tanpa menunaikan.

Wahai Allah yang Maha Kuat, pinjamkan secebis kekuatanMu kepada kami.

Itu Ummi.
Tengah doakan Abah mungkin.

Aidilfitri tahun ni rasa berbeza sangat.
Sangat.
Sangat.

Tahun tahun sebelum ni, Abah yang selalu jadi imam solat raya kat mana mana masjid yang jemput.
Tahun ni dah takda sapa dah jemput Abah jadi imam. 

Dulu pukul 7 kalau masih kat rumah lagi Abah dah menggelabah dah. Drive kereta laju gila. Yelah, kejar masa nak jadi imam pukul 8 setengah. 
Tahun ni, takda rush rush dah. Dan kitorang tak naik kereta. Aku sendiri yang tolak wheelchair Abah dari rumah ke masjid dekat kawasan perumahan aku ni.

Hambar.
Tu yang aku boleh describe raya tahun ni.

Moga Allah beri kekuatan kepada kami sekeluarga.
Allah, permudahkanlah.
 (at Masjid Al-Ubudiyah Sek19 Shah Alam)

Itu Ummi.
Tengah doakan Abah mungkin.

Aidilfitri tahun ni rasa berbeza sangat.
Sangat.
Sangat.

Tahun tahun sebelum ni, Abah yang selalu jadi imam solat raya kat mana mana masjid yang jemput.
Tahun ni dah takda sapa dah jemput Abah jadi imam.

Dulu pukul 7 kalau masih kat rumah lagi Abah dah menggelabah dah. Drive kereta laju gila. Yelah, kejar masa nak jadi imam pukul 8 setengah.
Tahun ni, takda rush rush dah. Dan kitorang tak naik kereta. Aku sendiri yang tolak wheelchair Abah dari rumah ke masjid dekat kawasan perumahan aku ni.

Hambar.
Tu yang aku boleh describe raya tahun ni.

Moga Allah beri kekuatan kepada kami sekeluarga.
Allah, permudahkanlah.
(at Masjid Al-Ubudiyah Sek19 Shah Alam)

Pura pura tak peduli sampai aku lupa yang aku sebenarnya berpura pura.

Kau kata aku mainkan kau punya perasaan.

Tapi kau tak sedar yang selama ni kau pun selalu bagi aku harapan.

Siapa yang mainkan perasaan siapa sekarang ni?

Manusia.
Susahkan nak puaskan hati makhluk ni?

Mungkin lagi susah puaskan hati orang yang tulis ni.

Rabbi, ampuni kami.